maandag 4 november 2013

Nog eentjeHet patroon voor het truitje was zo eenvoudig en past volgens mezelf zo goed dat ik gisterenavond een stofje zocht in mijn eigen 'winkeltje' (lees: grote stoffenvoorraad) en opnieuw begon.

Ik verlengde het patroon zodat het een gemakkelijk en warm kleedje (ter gelegenheid van de taalweek: jurkje) kon worden.

De overlock was geen optie, de trouwe pfaff-expression deed al het werk.
Een half uurtje gisteren, een half uurtje vanmorgen en hopla!


 
 
Fotograferen kan ik nog leren, vandaar de slechte belichting ;-) De kleuren zijn in werkelijkheid donkerder, mooier. Dat vind ik althans.
 
De stof komt weer van het 2€-rek op de Hoogboomsesteenweg en houdt het midden tussen soepel tricot en stug weefsel. Daardoor valt de watervalhals niet zoals een waterval, hij 'staat' een beetje, maar dat vind ik geen probleem. Het is eens wat anders.
 
 
Ik ben er alvast heel blij mee! Ik heb het trouwens al aangetrokken ;-)
 
Nu nog op zoek naar een bruin of blauwgrijs ceintuurtje om de lengte wat te breken.
 
 
 
 
 
 

2 opmerkingen:

janien zei

Sprakeloos van bewondering! Echt! Wow, ik wou, ik wou dat ik het kon.

(Ooit ..., in een ver verleden, heb ik een naaicursus gevolgd (patronen tekenen was er ook bij), en de kleren die ik toen gemaakt heb, herinner ik me nog als de dag van gisteren. Wat jammer dat ik ze niet 'bewaard' heb om ze aan mijn kinderen te kunnen laten zien, denk ik nu. Er was een plooirokje bij in lichtgrijze wol, een jurkje met lange mouwen, in hevig groen en blauw geruit katoen met witte afneembare manchetten en wit kraagje (om te stijven ... (!)), een zachtroze wollen mouwloos jurkje met een gerende boord, net zoals er nu zelfs in dezelfde kleur in de rekken hangen. En ja, ook een smal grasgroentje in een soort boucléstofje. O wat was ik trots op mijn naaiwerk. Net zoals jij terecht trots mag zijn op je naaikunst!

hobbyloes zei

Erg leuk die jurk, mooi dat je zelf het patroon veranderd van trui naar jurk.
Ik heb vroeger heel veel genaaid,vele mooie jurkjes voor mijn dochter en mezelf, rokjes, mantelpakjes, jassen, blazers, eigenlijk teveel om op te noemen. Nu ben ik meer bezig met handwerkjes, ook leuk om te doen hoor. Naaien schiet er meestal bij in, hoogstens af en toe een rokje...