zondag 6 mei 2012

Nieuwe tas

Het lenteweer is niet echt om over naar huis te schrijven. Tijd voor wat binnenpret en een nieuwe tas.

Ik wou een handtas die toch wat inhoud kan verdragen, niet te klein dus, maar ook niet iets voor reuzen. Als ik een halve dag met een grote (volle) handtas rondloop, krijg ik gemakkelijk nekpijn. Dat wil ik mezelf en anderen besparen.
30 op30 cm leek me een goede maat.


Voor de sluiting overtrok ik een knoop met de stof van de buitenkant. De lus is gemaakt van de binnenstof.

Binnenin zit een zakje voor kleine spulletjes. Ik vind het zelf niet fijn om wanhopig tussen zakdoeken, sleutels, portefeuille, kam, snoepjes, oude rekeningen en zo naar een rinkelende gsm te moeten zoeken. Ik neem aan dat anderen daar ook zo over denken.
Misschien maak ik er nog een zakdoektasje bij.
De stof komt uit mijn Ikeastoffenstapel.

Mijn man maakt de foto's voor mij en jullie. Dankjewel, Jan mijne man! Vandaag was het licht niet ideaal en daarom lijkt het wel een grijze tas. Eigenlijk is de buitenkant bruin met witte tekening, de voering wit met dezelfde tekening in zwart.

Ik had een patroon getekend om misschien meer exemplaren van dit model te maken, maar nu twijfel ik toch. Ik stik al 14 jaar op dezelfde naaimachine en nu krijgt ze last van de oude dag. Ze heeft moeite met te veel lagen stevige stof. Dus, ofwel moet ik dunnere stof gebruiken ofwel een nieuwe naaimachine bijeensparen. Volgende maand ben ik jarig, wie weet willen mijn vele zussen en anderen wel een duit in het zakje doen...


Wie de gebruikster van de tas wordt, weet ik nog niet. Ik hoop dat ze er blij mee zal zijn!
8 opmerkingen:

*Sam zei

Goh, als je echt geen slachtoffer vindt dan wil ik me altijd 'opofferen' ;-)

omatof zei

heel mooie en ook veilige handtas! Ik heb ook nog veel stof die vraag om er iets van te maken.

omatof zei

ik kijk telkens nieuwschierig uit naar je volgende creatie. Je mag terecht trots zijn!!!

Mme Li zei

Prachtig exemplaar.

Happy in red zei

Wat een mooie tas, superleuk patroon zeg!!
Esther.

Anoniem zei

Bij deze, als zus van Wapiti, doe ik een bestelling van een tasje dat je nog niet maakte. Ik zocht het in de winkel en het kostte 70 euro. Dat vond ik overdreven. Ik heb nogal wat handtassen met daarin de nodige spulletjes. 's Morgends voor ik ga werken beslis ik welke handtas ik ga gebruiken. Nu zou ik graag een tasje hebben (met rits) waarin ik de voornaamste spulletjes kan insteken. Dit tasje kan ik dan verplaatsen van handtas naar handtas i.p.v. elke morgen de ene handtas leeg te kappen op tafel, er de nodige spullen uit te zoeken en in de andere handtas te steken. Snap je? Eenvoudig toch voor jou? Groetjes en ik volg je. HB

Jos van Kloska! Creatief zei

mooi!!

Anoniem zei

Ik zoek zo'n soort patroon...kan je me mailen ? sarahgeerts@hotmail.com
merci!!!