donderdag 17 april 2014

Triootje

't kan verkeren, zei Bredero.  En of hij gelijk had!

Mijn paasvakantie-plannen zijn helemaal anders uitgedraaid, niet slechter, anders.

Nu ik naar steunkousenland verbannen ben, kan ik wat broeken met brede pijpen gebruiken. (al eens witte ziekenhuiskousen-met-siliconen-plakband aan je benen gehad? Die dingen zakken af als de pijpen van je broek er tegen schuren. Bah!)

Dus naaien maar. Zus M heeft een goed patroon voor zo'n broek, maar Nieuwpoort ligt niet naast Schoten... Van geluk gesproken: S van Schoten Stikt bracht gisteren juist dat patronenboek mee naar de tweewekelijkse naai- en babbelavond. Joehoe!!!

Met Pasen gaan we naar mijn moeder. Een passende attentie voor de gastvrouw?
Wel mijn moeder gaat dit jaar weer een paar keer op reis. Dan kan ze wel wat tasjes gebruiken, dacht ik zo, een tasje voor ondergoed, eentje voor kousen, nog een voor kleine spulletjes die gemakkelijk verloren lopen in en koffer. Een triootje!


 
 
 
 
Ik liet de rits uitsteken, dan kan het tasje verder open:
 
 
 
 
En als ze niet op reis gaan, nemen ze weinig plaats in onder het motto: dicht bijeen is warm.
 
 
 
 
Voor tasjes moet je ritsen gaan halen. Ik niet meer, ik heb er een heleboel gekregen van vriendin V. Mensenlief, wat een geluk! Ik zal haar binnenkort bedanken met een tas of tasjes.
 
 
Het servies wordt plan C, de quilt komt er ook nog, want Elizabeth Hartman is met een quilt-along voor dit patroon begonnen. Weeral chance voor mij.
 
Deze vakantie is anders, maar niet slechter, zeker niet!2 opmerkingen:

GMaakt zei

Echt toffe tasjes! In het echt en op foto. Dat bloementasje is super!

omatof zei

En wat vond de krijger er van?