zondag 9 december 2012

Kerstswap

De plus van de kerstswap  is goed aangekomen. Binnenkort zal ook bij mijn swappartner een cadeautje in de bus vallen.

Zoals ik al vertelde, naaide ik een van mijn lievelingstassen. Mijn swappartner geeft les en ik weet uit lange ervaring dat een tas dan altijd van pas komt. Daarenboven heeft dit exemplaar een smalle bodem, waardoor hij niet bij elke stap tegen je benen slaat. Ik vind dat zelf nogal onaangenaam en wat je zelf niet wilt, doe je ook een ander niet aan, nietwaar?

Zo'n tas alleen is toch wat eenzaam en dus kwam er gezelschap: een klein tasje en een eenvoudige pennenzak. Ik ben nogal praktisch van aard en geef graag nuttige cadeaus. (Misschien niet altijd even prettig voor de ontvanger, dat zou wel eens kunnen)De bruine tas heeft aan een buitenkant een zakje-met-rits, handig voor een sleutel of zo.
De voering van dit zakje is dezelfde als de binnenkant van de hengsels.De andere bruine buitenkant kreeg een vrolijk geel-oranje lappendekentje, gewoon wat zonnige versiering.
De stofjes van dit patchworkstuk zitten ook in het kleine tasje:
 
 
De blauwe pennenzak valt misschien wat uit de toon, maar hij is gemaakt van een van mijn lievelingsstofjes (de gele variant zit ook in de patchworkstukken van de grote en de kleine tas) en de voering is dan weer de bruine stof van de grote tas. En zo past alles dan toch op de een of andere manier bijeen.
 
 
En daarmee is de cadeautjestijd voor mij echt aangebroken.
Ik heb nog wat stoffen op de tafel liggen, die in een passend cadeau gaan veranderen. Het kleed voor zus H is niet echt een geschenkje, maar ik wil het graag voor de kerstvakantie afgeven.
Verder liggen er wat lappen die twee extra warme sweaters moeten worden voor mijn man. Op zijn verlanglijst stond alleen een zelfgemaakte 'trui' van fleece en borgstof, ook teddy genaamd. Hij heeft een voorbeeld dat ik kan volgen. Ben benieuwd of dat goed gaat lukken!
En dan heb ik een mooie stof op de kop getikt (2 € per meter laat je toch niet liggen). Ik nam er nog vlug een tricootje bij en wil die twee nu verwerken tot een vest met bijpassend T-shirt. Ik weet alleen nog niet of ik het geheel voor mezelf ga maken of voor ... We zien wel.
 
 
Zo, ik ga weer aan de slag.
Ik wens iedereen warmte en licht in deze donkere dagen (duidelijk aan de foto's)!
 
Tot later!!!
 
 
 
 

3 opmerkingen:

lies de graef zei

Mooie kadokes slaap jij wel nog zoveel projecten hier veel in t koppeke maar de uitwerking nog sltijd schrik m stof te verpesten chapeau en nog veel plezier eigenlijk is geven veelleuker dan krijgen als ze mij vravgen wa moet je hebben ????;-)

Mimi zei

oooh heerlijk dat mooie kadoo, je swapper zal toch wel heel content zijn ;-)
liefs, mimi xxx

Vlinderknoopje zei

Mooie tas... prachtige foto in vorig bericht!

Ben benieuwd voor het vest met bloesje!