maandag 8 oktober 2012

Kleur

Nu de dagen zichtbaar korter worden en de temperatuur begint te dalen, wordt het tijd voor de herfst- en wintergarderobe.

Voor mezelf maakte ik vlug een A-lijnrokje van Mme Zsazsa. Op de Hoogboomsesteenweg vond ik een tricotcouponnetje van 70cm. Resultaat: een rokje voor 1,40 €! De achtergrond is zwart tricot en de kleurtjes fluweel, ausbrenner dus.De kouwelijke smalle dochter zocht en vond een paar tricotstoffen voor t-shirts die in de winter een extra laagje kunnen vormen. Ze wou ook graag een paar nieuwe rokjes uit het boek van Mme.

De eerste outfit is klaar!

 
 
Het werd een donkerblauw t-shirt en een gefronst A-lijnrokje. Het rokjespatroon van Mme Zsazsa werd in de lengte en de breedte aangepast. De stof is zeer fijn ribfluweel van de beroemde stoffenverkoop in kapellen. Het patroon voor het t-shirt hebben we vorig jaar van een bestaand t-shirt overgetekend. Dochter heeft graag extra lange mouwen en een t-shirt dat ook bij het bukken haar rug warm houdt. Daar kan voor gezorgd worden.
 
 
Nu staan er nog wat rokjes, vesten en t-shirts op het programma en een tricotkleedje voor onze oma. Tussendoor wil ik een paar tassen naaien en een brillenzakje voor vriendin S.
 
Hobby dacht u? Fulltime job zou ik zo zeggen!
 
 
 
 
 
 
 
 


5 opmerkingen:

Vlinderknoopje zei

Mooi rokje voor u en wat een leuke outfit voor je dochter!

Inderdaad fulltime job!

lies de graef zei

Inderdaad mooie outfit kn we beleefd blijven tegen elkaar ik draag je zeker gn slecht hadt toe en als ik bot overkwam mn excuses nogmaals mssn met kerstmis in ht achterhoofd ik zie da je goe bnt verhuisd ik hoop dat alles goe mt je gaat lievegroeten liesbet

wapiti zei

@lies: geen probleem!!!

lies de graef zei

Danke je wel

omatof zei

rokje lijkt wel wol! Zal eens moeten komen kijken hé! Moet er ook aan beginnen.