vrijdag 19 oktober 2012

Gekregen, gewonnen en genaaid!

De postbode heeft werk voor ons adres: twee pakjes op korte tijd!

Het eerste was een cadeau van Sanne en Riet. Als dank voor de test van een tas uit hun boek kreeg ik een exemplaar. Super!!!
banner3
En nu val ik weer in de prijzen: ik raadde niet het juiste aantal boeken dat Mme Zsazsa vorige zaterdag op Veggielicious verkocht, maar ik zat er veel dichterbij dan de meeste kandidaten. Zij deed het nog veel beter: ze raadde 3 en het waren er 4! Ik had op 12 exemplaren gegokt.

En nu zal de postbode weer een boek in onze brievenbus droppen, want .tonbouton en ik hebben het poppenboek van Tantehilde gewonnen!

De Poppen van Tantehilde


Als dat hier zo verdergaat, zullen we nog een boekenkast moeten kopen!


En of ik blij ben met mijn aanwinsten? De vraag stellen is het antwoord geven!
Het zijn niet alleen boeken met patronen en ideeën, maar ook plezante kijkboeken, je wordt vrolijk van de kleurrijke foto's en de knipogen hier en daar. Het poppenboek ligt in bruikleen van de bib van SchotenStikt! op onze salontafel vrolijk te wezen naast de rokjes en de geknipte dingen. Over enkele dagen kan ik in mijn eigen exemplaar bladeren en kiezen.Ondertussen heb ik niet alleen gekeken en genoten. Er werd ook nog genaaid. Drie lappen stof werden een rokje, een t-shirt en een warm vestje.

Van het rokje heb ik geen foto. Het is ongeveer hetzelfde als het vorige gefronste rokje. Ik heb alleen de lendenband aangepast, want de dochter bestelde een bredere band. Ik heb dan het beleg van een A-lijn-rokje als patroon gebruikt en daar een breed rokdeel gerimpeld aan genaaid.

Toen kwam het vestje. Het is een patroon uit Knipmode van oktober 2012. Met de nodige versmallingen  (de dochter is van het dunne type) is het een goed getailleerd jasje geworden.De buitenstof is wollen mantelstof en voor extra warmte koos ik een gewatteerde voering

 
Stof: stoffenverkoop Kapellen (koopjeshoek, 2€/m)
Voering: stoffenverkoop Kapellen
Afwerking: tresband Naald en draad Schoten
 
 
Het t-shirt was er een vol kommer en kwel. Ik heb het boordje er wel vier of vijf keer afgehaald. Het trok verkeerd, wou niet mee in het stiksel, zat scheef, kortom alles wat verkeerd kan gaan bij een boord ging verkeerd. En eigenlijk was het mijn eigen schuld. Ik had niet echt genoeg stof en knipte het boordje te kort. Ik moest dus nogal hard trekken  om het te doen passen met als gevolg nu een dikkere ribbel omdat de stof ineenkrulde. Nu ja, het is eens wat anders en echt lelijk is het niet, vind ik. Maar misschien ben ik te vlug tevreden.
 


 

En nu staan er lakentjes op het programma en kleurrijke donsovertrekjes voor de komende baby van nichtje K.

En daarna krijgt mijn moeder haar beloofde tricotkleedje. De stof ligt al te wachten en lacht naar mij! Dat belooft...
8 opmerkingen:

lies de graef zei

Weeeral mooi ik hbhisr binnenkort 4grote dozen met stof staan en boekjes je mag altijd komen kijken

omatof zei

het boek 'zo geknipt' heb ik voor mezelf gekocht. Het poppenboek heb ik nog niet gekocht, wel ingekeken. Ik koop het boek als er nog eens en kleindochtertje komt . Da's dus nog niet voor direct!
M. haar jas is kei mooi, al in 't echt gezien!

Villa Speelmama zei

Proficiat met de gewonnen boeken en heel veel plezier ermee!!
Dat vestje en bloesje zijn prachtig, wauw!!!
Ik kijk al uit naar je foto's van de lakentjes met hier ook een baby'tje op komst :-)

lies de graef zei

Ik zie geen dikke ribbel vind da t shirtje keimooi en die vest kou zal ze nie snel hb mr da t shirtje vind ik zo mooi

Vlinderknoopje zei

Weer zo mooi .... die vest wil ik ook maar maar nog maar een beginneling!

Veel plezier met de boeken!

Zo geknipt heb ik zelf gekocht!
Lieve groetjes,
Marina

lies de graef zei

christel ken jij nog volk dat is in de dozen wil komen kijken de dame vraagt 2 euro de meter en er zijn boeken bij patronen wol iedereen die je kent mag is komen kijken je hebt mn telfn msccj verborgen schattten tel 0487473792 ma heb ik ze dus zie maar

Lies: zei

Aré gauw, dan rolt er vast snel ook een popje van onder uw machine? Enne geen boekenkast? Een boekenwurm zoals jij...?

wapiti zei

@lies: ik heb wel zin in zo'n geweldig popje! Dat zal ook wel vlug een mama of papa vinden.
En de boekenkast kan er echt niet meer bij, want we hebben onlangs drie extra billykasten gekocht bij Ikea en vol is vol jammer genoeg!