woensdag 13 juni 2012

Lopende band

De laatste dagen lijkt ons huis wel een tassenfabriek. De hand-made-markt is al over 10 dagen. Tijdens de Schotense braderij.
Ik heb daar samen met vriendin L (maakt prachtige juwelen) een kraampje en een leeg kraam is niet echt aantrekkelijk, niet?

Dus wordt er gedacht, gezocht, genaaid, gestreken (tot een half uur geleden toch) en opgeruimd. En ik heb ook nog wat porseleinen hangertjes. Die liggen te drogen voor zover dat mogelijk is in dit kille vochtige weer.

Ik had al een paar boodschappentassen laten zien. Hier komt een andere reeks eenvoudige tassen. Het is een rechthoekig model, voor de stevigheid gevoerd met een katoentje en voorzien van een binnenzakje voor rondzwervende kleine spulletjes.
Ze hangen gezellig naast elkaar in de eerste zonnestralen van vandaag.

Stof: linnen van Ikea en oud linnen van op zolder.
paspel: rood met witte stippen van Naald en draad in Schoten
Kippenrandje: Naald en draad Schoten

Om de tassen wat op te fleuren maakte vriendin L in polymeerklei een versiering in hetzelfde rood met witte stippen.
Ze heeft gaatjes voorzien om de vlinders en het theepotje stevig vast te naaien. Ik vind het supermooi gelukt!

Vermits niet iedereen  nood heeft aan een grote tas heb ik ook nog wat extra toilettasjes genaaid:
De stofjes kocht ik bij Lana in Antwerpen op een patchworkcursus die ik  niet af kon maken. Ze zijn voorzien van volumevlies zodat ze rechtop blijven staan. Van sommige stofjes heb ik maar 10 of 15 cm. Daarom heb ik er een paar gecombineerd.

Nu heb ik nog een drietal handtassen geknipt. Een is al ineengezet, de andere twee volgen morgen:
Deze stof is een erfstuk van een tante van een tante van mij. Het is een soort van diolen met ingeweven bloemen. Op de foto is het niet helemaal duidelijk, maar ik gebruikte voor de binnenkant en de lussen voor de handvatten een stof in dezelfde kleur als de ingeweven bloemen.                  

Toen ik enkele dagen geleden zo'n fluo veiligheidshesje in handen kreeg, zag ik daar ook meteen een tas in. Die tassen zijn  zo stilaan een obsessie aan het worden. Ik droom ervan en zie in elk stofje een mogelijke tas.Dit werd een heel eenvoudig model. Ik denk dat hij in het donker wel zal opvallen! Of in de disco. Aan mogelijk eigenaars ook geen gebrek: zowel de buurvrouw als de dochter zien zo'n fluo tas wel zitten! En eigenlijk vind ik hem zelf ook geweldig. Dus als hij niet verkocht wordt op 24 juni, zie je er een van ons mee paraderen.Ik heb nog twee hesjes gevonden. Misschien krijgen die ook een nieuwe bestemming.

Deze tas moest nog gestreken worden, maar... mijn strijkijzer is ondertussen gevallen. In frut vaneen zeggen ze hier in het Antwerpse. Na de nieuwe auto, de nieuwe koelkast, de versleten naaimachine en een verhuis in het vooruitzicht komt dit eigenlijk nogal ongelegen. Mijn handige man heeft nu een siliconenspuit bovengehaald en alles weer ineengeplakt. Want het strijkijzer deed het nog wel, het  was alleen uiteengevallen. Klinkt raar, ik weet het. Ik hoop dat de siliconelijm het houdt. Het zijn de plastic delen die hersteld zijn en siliconen kunnen 180° verdragen.  Over 24uur zullen we het weten.

Zo, dit was het laatste nieuws uit de tassenfabriek van Schoten.

Nee, het laatste nieuws niet. Hier staat nog vanalles te gebeuren, maar daarover vertel ik een volgende keer!

Goede avond allemaal! En slaap lekker, net als wij, morgen is het hier feest!


6 opmerkingen:

Nienke zei

Tof zeg!
Ik kijk uit naar volgend verslagje!

*Sam zei

Wat een fabriekje... Ik probeer te passeren :-)

Ann zei

Hallo,
Leuke tassen heb je daar! Vooral het "erfstuk van de tante" met die fluoroze afwerking vind ik super!
'k Wens je alvast een goed weekend toe!
Groetjes,
Ann

GMaakt zei

Idd, die erfstuk tante tas steekt mijn ogen uit!

hobbyloes zei

Schitterende tassen !!!
Ik vind dit een hartstikke goed idee en ze zijn ook nog eens mooi, complimenten !

ilse zei

Inderdaad, toffe fluo tas!