donderdag 4 februari 2016

De allersnelste pannenlappen ooit

Nee, de pannenlappen gaan niet als een wervelwind aan het kokkerellen, ze zijn op een wip en een gauw genaaid.

Hoe doen we dat?

Wel, in september naaide ik als verjaardagscadeau voor een van mijn vele zussen (ze is ook mijn petekind) placemats voor haar gezin. Zeven personen, zeven placemats. Ik heb daar jammer genoeg geen foto's van gemaakt, ik kan ze dus niet tonen :-( maar ze was er wel blij mee.
Het werden blauw/fuchsia quilts en omdat ik met een 9-delig patroon werkte, had ik twee lappen over.

(Het patroon dat ik gebruikte, zie je op de oude pannenlappen die nu in de keuken lagen:)Een van de resten was op de rand na al helemaal afgewerkt. Dat quiltje sneed ik in vieren. Ik nam twee keer twee delen samen, sneed ze gelijk en naaide ze met de overlock aaneen. Zo waren de randen 'afgewerkt' en kreeg ik twee nogal dikke pannenlappen.

voor- en achterkant
 
 
Ze zijn al gebruikt, dat zie je aan de vlekken. Ze zijn ook niet super mooi afgewerkt, ik weet het, maar het zijn pannenlappen en die worden, bij mij toch,  heel vlug heel vuil. Ze moeten dus dikwijls in de was en dienen niet om de keuken mooier te maken. En toch vind ik ze vrolijk en gebruik ik ze graag.
 
De afwerking van de hoeken kon eigenlijk ook beter, maar nogmaals, het zijn pannenlappen voor eigen gebruik ...
 
 

Mijn allersnelste pannenlappen ooit, ik heb er veel plezier aan en dit projectje is voor herhaling vatbaar: overschot weggewerkt, nuttig en vrolijk!


2 opmerkingen:

omatof 05 zei

Heel leuke en originele pannenlappen die deze donkere, sombere dagen wat opfleuren. Wat gebruik jij als vulling?

wapiti zei

De vulling is een dubbele laag fleece. Goedkoopste dekentje van Ikea. Ik kocht er nu in de solden twee voor telkens 0,87€!!! Eigenlijk moet je voor quilts een katoenen vulling gebruiken, maar fleece werkt voor mij even goed. En 'moeten' mag niet meer ;-)