donderdag 7 februari 2013

verkleden

Uit de oude doos:

De verkleedtijd rond carnaval is voor vele ouders een spannende tijd. Dat was vroeger, toen de zoon en de dochter jonger waren, niet anders.

Ik naaide en maakte van de kinderen een leeuw, een troetelbeertje en nog veel meer.

De dochter had altijd een duidelijk en origineel idee over hoe ze met carnaval op school zou verschijnen.

En dus veranderden wij op een keer een zesjarig meisje in een kerstboom.

We maakten van een stuk dun schuimrubber (mousse dus) een kegel. Daarin sneden we V-vormige inkepingen die we met ijzerdraad omhoog draaiden.

Aan die 'takjes' hingen we kerstballen, geen glazen, ze moesten een dag op school met bijbehorende stoet door de omliggende straten overleven. 

De lichtjes waren een snoer met fietslampjes die op een batterij werkten. Het hele kostuum dateert uit de tijd voor de ledlampjes en dus moesten we zelf wat uitvinden. Aan de binnenkant van de boom hing een schakelaar die de lampjes bediende en de dochter deed stralen.

Een slinger maakte de versiering volledig.

Haar gezicht schilderden we groenig en de piek kwam op een soort muts.

Een groene broek, een groen trui en rode handschoenen als deel van de versiering maakten van M een bijna echte kerstboom.

In de klas ging het wat moeilijk. De juf tilde haar over een krukje en daar kon ze op zitten.

De kwaliteit van de foto is verschrikkelijk, sorry. Ze toont wel iets van de fantasie van de dochter en de kronkels waarin haar ouders zich wrongen om haar idee uit te voeren.


Het volgende jaar wou ze graag een ijsje met drie bollen worden, maar zover reikte ons knutseltalent en -zin toen jammer genoeg niet.
Geen opmerkingen: