maandag 23 april 2012

Af

De stukken zijn aaneengezet en er is een boodschappentas uit geboren.

De buitenkant dus bruin fluweel van Ikea.
Tussen de lichtblauwe grassprieten groeien bloemen met een hart van voeringstof.

De koopjeshoek van Ikea heeft me enkele weken geleden een ongelooflijke schat opgeleverd. In de bak met stoffen en overtrekken vond ik drie zakken met lappen stof. Er zaten stukken bij van een halve meter, maar even goed enkele van 1 tot 1,5m. Elke zak kostte 3.50€ en zo had ik voor 10.50€ een stapel van 50cm hoog met nieuwe stoffen in alle kleuren, met en zonder tekening, linnen, zwaar katoen, baalkatoen.
Ik heb die avond mijn schat verschillende keren uitgepakt, bekeken, eraan gevoeld en geroken. Puur genieten!!! Eigenlijk ging ik niets meer kopen, want op zolder kan ik zelf een winkel houden, maar dit kon ik toch niet laten liggen?!
Ik zal regelmatig maaksels tonen van deze stapel: de stoffen smeken om verwerkt te worden en ik heb nog een heleboel ideeën in mijn hoofd.


Voor de binnenkant gebruikte ik een streepje dat in mijn zolderwinkel lag te wachten. Het is hemdenstof, dun, maar stevig (hoop ik).
Vanaf nu kan er weer iemand op boodschappentocht.
Zaterdag was mijn man jarig en dan is een bloempje op tafel wel gezellig.
Ik had een paar blikken verzameld, die ik met bloemenstof beplakte. Het bloemenstofje was tevreden met een plantje met mooie bladeren.

Het is een gemakkelijk en plakkerig werkje. Je knipt een reep stof die even lang is als de omtrek van het blik + 1cm en even hoog als het potje + 2cm.  Lijm de stof op het blik, de onderste rand mooi gelijk aan de onderkant van het potje. Rol de stof  om het blik en op het einde vouw je de rest 0,5cm om zoals een zoompje voor een mooie afwerking. Het  stuk van 2cm bovenaan vouw je naar binnen en plakt het daar stevig vast.  
Nu vullen met een plantje naar keuze en klaar is...                              

Alleen de vrienden nog. Die kwamen en brachten veel cadeautjes, plezier en lawaai mee.

3 opmerkingen:

*Sam zei

Héél mooi. Jouw tassen zijn echt de moeite, met véél oog voor detail.

Dat kan niet anders dan een leuk feestje geweest zijn met zo'n gezellig gedekte tafel!

Lieve groetjes,

omatof zei

ja ja, de bloempotjes versierden de tafel erg feestelijk! Zelfs het eten was heerlijk!!!

omatof zei

alweer zo'n mooie boodschappentas. Van één bed ik al de nieuwe, gelukkige eigenaar. Bedankt!!