maandag 30 april 2012

Koninginnedag

Vandaag vierden we de verjaardag van de prinses in ons huis, de dochter.
Dat is onze eigenste koninginnedag.
We vertelden haar vroeger altijd dat de Nederlanders speciaal voor haar verjaardag een vrije dag kregen. Hier was dat niet gelukt, maar de volgende dag, 1 mei, was ook goed voor een feestje.

Bij een verjaardag horen cadeautjes. De watersandalen moet ze passen en vermits ze de laatste dagen niet thuis was, komen die later.

Ik was al een tijd geleden aan een speciale sjaal begonnen. Het model komt uit Magazine 49 van Rowan. De sjaal is gebreid in mohair, Kidsilk haze.

De juffrouw op de foto is niet de dochter. Ik heb wel foto's, maar ik kan de kaartlezer niet vinden. Opladen is dan een probleem, nietwaar.

De sjaal wordt in drie delen gebreid. Het langste deel is een lange lap in jersey, waarvan de uiteinden tot een ring aaneen worden genaaid.  De andere stukken zijn korter en worden voor de helft in jersey gebreid en voor de andere helft in een ajourmotief. De korte delen worden dan over elkaar geplooid en aan het lange stuk vastgemaakt.

Vannacht was de sjaal afgewerkt. hij heeft me veeeeel zweet, tranen en gevloek gekost. Het laatste stuk ajour heb ik na 15 naalden wel vier keer uitgetrokken om opnieuw te beginnen.

Maar na al dat werk ziet mijn sjaal er precies uit zoals het model. Hij is dus gelukt en de jarige is in de wolken.Volgende keer weer eigen foto's, hoop ik.


5 opmerkingen:

*Sam zei

Oooh héél mooi en speciaal. Daar zal jouw dochter vast wel héél blij mee zijn!

Geniet nog van het feestje :-)

wapiti zei

@ *sam: ze is er inderdaad heel blij mee, maar ze heeft er eigenlijk wel lang op moeten wachten.
Tot woensdag bij Schoten stikt! Ik heb er al zin in!

Anoniem zei

idd is de sjaal heel goed gelukt!
M. zal terecht blij zijn! Wat is het volgende project?

omatof zei

iddis je sjaal mooi gelukt, breng hem wel eens mee! Wat is je volgende brei-project???

wapiti zei

Voor een volgend breiproject heb ik nu even geen tijd of inspiratie. Komt nog wel!