vrijdag 6 mei 2016

Sla en kruiden in de lente

Terwijl ik stilaan uit mijn winterslaap opsta, is de lente in de tuin al goed aan de gang.

De sla- en kruidenbak werd enkele weken geleden al van de nodige zomervoorraad voorzien en al dat lekkers is nu flink aan het groeien.

Wat schaft de pot binnenkort?

rode eikenbladsla en rode krulsla

groene sla en bloeiende bieslook

daslook (bijna in bloei)

mosterdblad, altijd pittig lekker

brave hendrikMoet ik nog vertellen dat wij verlekkerd zijn op sla en ander groen?

We zijn jammer genoeg niet de enigen die wel een groen blaadje lust. Onze niet-vrienden de slakken zaten al op de uitkijk. Die zullen in de slakkenvallen moeten verdwijnen. Ik wil best wel delen, maar als die gasten beginnen te vreten, blijft er geen stukje meer heel.

Om de katten (de onze en de buurvriendjes) uit de bak te houden hadden we tot voor kort rondom rond kippengaas gezet. Doeltreffend, maar niet echt handig.
Volgens de dochter zou koffiedras ook katten uit de planten weghouden. Koffiedras hebben we niet, wel enkele halve pakjes oude koffie. Geen kat die dat nog lust. Ik strooide de verse koffie tussen de plantjes en gaf alles flinke gietbeurt. Het rook alvast lekker en tot nu toe heb ik nog geen ongewenste gasten gespot. Hopelijk blijft dat zo en trekken ook de slakken weg. Wie weet?!

Dit jaar heb ik de planten en zaailingen ruim plaats gegeven. Dat was vroeger wel eens anders. En toch is er nog een lege plek die ik graag met Oost-Indische kers wil vullen. Dat is een woekerende liaanplant, ik weet het, maar de blaadjes, de bloemen en de zaden zijn stuk voor stuk super lekker.
En van de volgende dagen wil ik de muur nog schilderen in een zonniger kleur dan dat saaie betongrijs.


En zo is de lente dan echt van start gegaan. Ik ben er niet rouwig om!
Geen opmerkingen: