woensdag 30 december 2015

Teleurgesteld

Het is een weerkerend fenomeen: elk jaar tel ik af naar Kerstmis. De kerstboom staat zodra de advent begint om het gezellig te maken, ik bedenk en maak tafelversiering, laat de naaimachine en de draaischijf en keramiekoven hard werken om cadeautjes te fabriceren, ...

En dan hop, je knippert eens met je ogen  en alles is voorbij.

Ja, het was een gezellige kerstavond. We bakten ons eigen potje in gourmet-stijl en speelden spelletjes. We genoten van de cadeautjes en het zelf gemaakte eten, de dochter verzorgde heel professioneel mijn pink die in de scherpe keuken-mandoline was blijven steken, ...

Ja, het was een goed familiefeest op kerstdag met hapjes allerhande en een cadeautje voor iedereen. De buis was ook van de partij! (Enkele jaren geleden kreeg iemand een cadeau verpakt in een kartonnen koker. Die buis wordt sindsdien telkens doorgegeven en het is altijd spannend om te zien/raden wie de buis nu gaat krijgen en wat erin zou zitten)

En dan plots is Kerstmis voorbij en steken we de kerst-cd weer in de hoes, doen we de afwas en denken we met een beetje weemoed terug aan de lange voorbereiding en het feest zelf.

Elk jaar opnieuw ben ik teleurgesteld omdat het allemaal zo vlug gaat. Ik had nauwelijks de tijd om te genieten en nu is het al weer een herinnering.

Misschien verwacht ik er teveel van? Misschien ben ik op het moment zelf niet aandachtig genoeg, altijd bezig en bezorgd voor het goede verloop? Op een 'klein' familiefeest, als niet iedereen komt/kan komen, zijn er toch nog 28 broers en zussen met kinderen en kleinkinderen.

Morgen is het oudjaar. Ook dat wordt gezellig en nu ga ik echt mijn best doen om erbij te blijven, van het moment te genieten. Dan kan de kerstboom daarna weg zonder al te veel pijn  in mijn hart. 

Voor iedereen een fijne overgang van oud naar nieuw en een mooi, gelukkig en vredig 2016!
2 opmerkingen:

Lies zei

Ik heb dat ook elk jaar. Ik vind de aanloop naar de eindejaarsperiode heerlijk, maar opeens is het 1 januari en heb ik er precies te weinig van genoten op de een of andere manier. En elke keer neem ik me dan voor om er volgend jaar meer bij stil te staan, maar dat lukt nooit :-) maar toch, volgend jaar een nieuwe poging ;-)

janien zei

Een heel gelukkig Nieuwjaar!!