zondag 25 oktober 2015

Op bestelling

In augustus of september (de tijd vliegt) maakte ik voor de smalle dochter twee sweaters in maat 32 uit LMV naar een patroon van Valerie Boone.

Super sweaters, eenvoudig patroon!
Ik deed wat aanpassingen naar de wens van de dochter: lange mouwen en langere tailleband. Ik denk dat elke trui op een dik uur klaar was!

We vonden het patroon en het resultaat zo goed dat ik het boek 'Remi & Cosette for teens' in huis haalde. Ik kan zelf al een winkeltje met naaiboeken en -tijdschriften beginnen, maar mooie patronen in smalle maten zitten daar niet echt bij. Het is telkens bijknippen en aanpassen. De dochter is dan wel geen 'teen' meer, haar omvang duidelijk wel.

Vanmiddag naaiden we een eerste kleedje: antracietkleurige wol (Dries Van Noten) met boordjes en voering van bronskleurig polyestersatijn. De dochter koos de stoffen, bedacht de boordjes, knipte en ruimde alle rommel op, ik liet de machines draaien.

Een eerste beeld van ons resultaat, gewoon op de kapstok en met flits in het donker om half zes (wintertijd, nietwaar) :

patroon: Sweet  uit 'Remi & Cosette for teens'
 
 
 
Morgen foto's-met-model!
 
Iedereen tevreden, opdracht geslaagd.
 
 
 
 


2 opmerkingen:

omatof 05 zei

Mooie stofkeuze en kleedje. Ben benieuwd hoe 't zal staan op 't de nieuwe eigenaar. Zal zeker mooi zijn bij haar blonde haren...

wapiti zei

Inderdaad, omatof!