Ik kijk zowat elke avond naar Jeroen Meus, maar verder dan kijken ben ik nooit gekomen. Niet waar, ik heb ooit eens zijn recept voor marsepein uitgeprobeerd. Met succes trouwens, het was echte marsepein met veel amandelen en niet vooral suiker zoals in de real stuf.
Vandaag, Pasen, wou ik toch eens iets aparts op tafel zetten. En hoewel ik vrijwel nooit vlees eet, werd het dit:
lamsschouder met puree
Ik weet het, ook voor mijn ogen dartelden en speelden de schattige lammetjes vrolijk in de wei, maar het is niet elke dag Pasen en de schoudertjes lagen zij aan zij in de supermarkt te wachten op hongerige magen.
Jeroen zei ook:
Dit recept is ideaal om te serveren op een familiediner. Zeker rond de tijd van Pasen is het een aanrader. De overheerlijke lamsschouder wordt eerst geroosterd en gaart nadien op een lage temperatuur verder. De bereiding vraagt weinig werk maar toch veel tijd, want zo’n ferm stuk lam spendeert ruim 3 uur in de oven om botermals te worden.
Tja, familiediner voor twee? 3 uur in de oven?
Wij gingen naar goede gewoonte eerst wat stappen om een frisse neus te halen en onze voeten in vorm te houden voor het grote werk eind augustus en om half vijf begon het keukenwerk.
En Jeroen had gelijk: de bereiding vraagt weinig tijd, de oven doet het meeste werk en het vlees was botermals. Vergezeld van een schoteltje gratin dauphinois en een glaasje wijn (of twee) het ideale paasmaal! En morgen hoeven we niet te koken: we hebben nog genoeg om er een overschotjesdag van te maken.
2 opmerkingen:
smakelijk. ik ben we tot vrijdag. verwendagen
wat ben ik blij dat ik familie ben!
oma tof
Een reactie posten